IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
16:08 | 12 ноември 2018
Обновен: 06:36 | 21 април 2024

Какво ще стане с българите на Острова след Брекзит

Ще има нови условия, но не и преди 2021 година

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Newlogic

120 000 българи допринасят за британската икономика и техният статус няма да се промени след Brexit. Условията за новите работници ще зависят от споразуменията на Великобритания с ЕС, съобщи в Пловдив посланикът на Великобритания Ема Хопкинс.
 


Тя подчерта, че и след излизането на страната от Евросъюза българските граждани ще са добре дошли на Острова, където ще могат да пътуват, учат и се трудят свободно.

"Въпреки това със сигурност в бъдеще ще има нови условия, които няма да влязат в сила преди 2021 г.", добави Хопкинс, цитирана от "24 часа".

В Пловдив посланичката участва във възпоменателна церемония за загиналите свои сънародници в Първата световна война и поднесе цветя на британските гробища.

"През последните 100 г. твърде много хора дадоха живота си в конфликти. Не искаме да е било напразно и да повтаряме същите грешки. За Великобритания това означава работа с европейските партньори и все повече усилия на международно ниво за запазване на мира", посочи Ема Хопкинс.
 


Dnes.bg 

 

Четете още:

 

Макрон към световните лидери: Борете се за мир!

 


 

Коментари

Новини Варна