IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
21:15 | 13 ноември 2018
Обновен: 18:35 | 21 март 2024

Варненският свободен университет домакин на международно състезание за креативни умения

Участниците във Varna Spaghetti Engeneering ще строят мостове от спагети, които да са устойчиви на натоварване и в същото време да са атрактивни

По материала работи: Пламен Янков
Варненският свободен университет домакин на международно състезание за креативни умения

За шеста поредна година Варненският свободен университет „Черноризец храбър“ организира състезанието за креативни умения за ученици от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия и студенти Varna Spaghetti Engeneering. Участниците ще строят мостове от спагети, които да са устойчиви на натоварване и в същото време да са атрактивни.

 

За пръв път тази година състезанието ще бъде с международно участие. В него ще се включат 14 ученически отбора от 8  професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия от страната. В студентската секция ще вземат участие 10 отбора от студенти от България и Украйна.

 

Другата новост в рамките на събитието е специалният фотоконкурс за журналисти. В него най-добрата снимка, направена по време на представянето на проектите, ще бъде отличена заедно. Ще бъдат селектирани и още 11 снимки, които ще влязат в благотворителен календар. Наградният фонд за конкурса е 250 лв., а средствата от продажбата на календара ще бъдат предназначен за обучение на деца в неравностойно положение.Гласуването ще се проведе он-лайн на Фейсбук страницата на Варненския свободен университет.

 

Ето и програмата на състезанието:


17 ноември (събота) 2018 г.

10:00 ч. – 10:30 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1
Откриване 

 

10:30 ч. – 13:30 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 2 и зала 3
Състезателна програма за ученици и студенти

 

15:00 ч. – 16:30 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1
Представяне на ученическите проекти

 

16:30 ч. – 17:30 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1
Представяне на студентските проекти

 

17:30 ч. – 18:00 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1 
Журиране и гласуване за студентските проекти

 

18:00 ч., Учебно-спортен комплекс, зала 1
Награждаване

Коментари

Новини Варна