IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
11:30 | 14 ноември 2018
Обновен: 18:34 | 21 март 2024

Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна

Общо 53 участъка са обхванати в кампанията

По материала работи: Слав Велев
Поетапно чистят охранителните канали и дерета във Варна

 

Есенно-зимна кампания за почистване на отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци се извършва поетапно във Варна. Дейностите ще продължат до края на февруари 2019 година, съобщиха от сектор „Екологичен контрол“ към Община Варна.

 

Общо 53 участъка са обхванати в кампанията, като ще бъдат извършени следните дейности: почистване и транспортиране на смесени битови и биоразградими отпадъци, на изкопни земни маси, наноси и отпадъци от канализационни системи, премахване на паразитна растителност, отсичане на дървета и резитба на храсти.

 

До момента са обработени различни участъци по районите. В „Аспарухово“ са приключени дейностите по отводнителни канавки на ул. „Орел“ и на южния пътен възел по ул. „Н. Будители“, в дерето по ул. „Горна студена“. В район „Младост“ се почиства Елпромското дере, а в „Приморски“ се работи в Кемер дере, дерето на сп. „Заимов“, Франга дере, Кокарджа дере и Домус дере. Приключено е почистването на канавка, започваща от сп. „Заимов“ до к.к. „Слънчев ден“, както и на деретата край Златни пясъци и успоредното на пътя за с. Каменар.

 

Коментари

Новини Варна