IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
17:49 | 17 ноември 2018
Обновен: 05:37 | 25 април 2024

Пореден ден на протести във Варна

Около петдесетина души се събраха пред сградата на общината

По материала работи: Пламен Янков
Пореден ден на протести във Варна

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

За осми пореден ден имаше протест във Варна. Около петдесетина души се събраха пред сградата на общината. Недоволството е насочено главно към стандарта на живот в страната, както и в подкрепа на майките на деца с увреждания. Една от тях коментира, че оставката на Валери Симеонов не решава проблемите на хората с увреждания и се разграничи от майките в София, които протестираха почти месец за оставка на вицепремиера.

 

"Нашата борба е в съвсем различна посока и хората които знаят нашата борба, въпросните майки, са все още по работните групи, все още обсъждат поне единия закон да влезе, но да влезе в читавия си вид. Трябва отнякъде да се започне и трябва тези, които разбиха или замразиха всичко да свършат поне някаква работа и тогава всички заедно да си ходят.", каза една от протестиращите от майки.

 

Оставката на Валери Симеонов беше коментирана и от други протестиращи. "За мен оставка е с гордост да застана и да кажа другари ли, господа ли сте, госпожици ли сте, аз напускам, защото сбърках. Той се скри пак зад гърба на коалицията си."

 

"Абсолютно съм съгласен с тази оставка и затова също протестирахме. По улицата сме и за горивата, и за много други неща. Абсурдите в България, заплати, стандарт на живот. Няма как един човек да си позволи нова кола, след като той няма пари.", заяви друг от недоволните.

 

От кръстовището пред Общината шествието тръгна по обичайния си маршрут по пътното платно на бул. „Мария Луиза“ към Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. Движението по булеварда беше в едното платно. В неделя се очаква нов протест, който ще тръгне с автошествие от паркинга на хипермаркет в града и отново ще стигне до сградата на общината.

 

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

Коментари

Новини Варна