IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
14:39 | 21 ноември 2018
Обновен: 06:11 | 10 април 2024

Световен шампионат по математика събира ученици от 5 континента във Варна

Състезанието се организира от Съюза на математиците в България, Община Варна и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“

По материала работи: Пламен Янков
Световен шампионат по математика събира ученици от 5 континента във Варна

IX Световен математически отборен шампионат започва във Варна. Събитието, което се провежда за първи път в Европа, се организира от Съюза на математиците в България, Община Варна и Математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Това е едно от най-престижните отборни състезания по математика в света. В него участие ще вземат 390 ученици от Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия, сред които и 18 ученици от варненската Математическа гимназия - в трите възрастови групи.

 

 

Програмата предвижда в 13,30 ч. утре участниците да заемат местата си в зала в Двореца на културата и спорта, а надпреварата ще продължи точно три часа. Церемонията по награждаване на победителите и закриването на форума ще бъде в неделя, в 19,30 ч. в ДКС. Провеждането на Световния математически шампионат във Варна е поредно признание за морската столица като притегателен център за образователни, научни и културни събития с висок международен престиж, както и за нивото на подготовка на варненските ученици.

 

Преди дни екипът на Дигиталната Национална Коалиция (ДНК) избра Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" за Дигитално училище на 2018 г. Призът отразява високото общо ниво на владеене на дигиталните компетентности на учениците и отличните постижения на най-изявените сред тях на национални и международни състезания и изяви през учебната 2017-2018 година.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна