IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
17:05 | 2 декември 2018
Обновен: 02:31 | 25 април 2024

Слагат по 50-60 скоби на ден в „синята зона“ във Варна

Приходите от този вид санкции са в размер на 70 000 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Слагат по 50-60 скоби на ден в „синята зона“ във Варна

Средно на ден в „синята зона“ във Варна се поставят по 50-60 скоби на нарушители. Събраните приходи от този вид санкции са в размер на 70 000 лв.

 

Това съобщи в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов инж. Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“. Той уточни, че скоба се поставя, когато водачите на МПС не са заплатили за кратковременно паркиране в зоната.

 

Това обаче не се прави, ако някой е спрял неправилно. Тогава се налага санкция с фиш или акт, или пък репатриране, ако автомобилът е спрян пред гараж или пред вход на жилищна кооперация с подземни гаражи например, поясни инж. Иванов.

 

Той припомни, че основната цел на „синята зона“ е намаляване на автомобилите в централната част на града и на вредните емисии от тях. Въпросът тя да работи и през почивните дни – в събота и неделя, трябва да бъде поставен на публично обсъждане. Ако има съгласие, ще се промени и съответната общинска наредба, каза още инж. Иванов.

 

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна