IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
17:04 | 12 декември 2018
Обновен: 06:18 | 16 април 2024

Близо 2000 лв. събраха деца за свой съученик от Коледен базар само за ден

Коледни сувенири и картички, изработени от малчуганите, се предлагат на щандове в СУ "Гео Милев"

По материала работи: Слав Велев
Близо 2000 лв.  събраха деца за свой съученик от Коледен базар само за ден

 

1689 лв. е събраната сума само от първия ден от Коледния базар  за набиране на средства за Самуил Георгиев от II „в” клас от СУ „Гео Милев”- Варна, съобщават от училището С изключително желание и ентусиазъм учениците участват в благотворителната инициатива. Заедно със своите родители те подготвиха много коледни сувенири и картички, които сега предлагат на  съученици, учители и родители.

 

Трогателна е помощта и съпричастността на деца с увреждания от дом в община Троян. Те са разбрали за инициативата от информация в социалните мрежи и са изработили керамични къщички, делвички и рибки, за да помогнат на каузата.  Изделията са придружени с кратко писъмце с молба да бъдат предложени на базара организиран за Сами.

 

Инициативата, която е на родителите от Училищното настоятелство започна с Коледна работилница, където бяха направени част от играчките и картичките. Базарът в училището  ще продължи до края на седмицата, като всеки ден ще се отчитат събраните средства.

 

Благотворителната кампания включва  още две събития. Младите актьори от театрално-музикална школа „Отражение” ще представят на 13 декември от 19.00 ч. пред родители, баби и дядовци  постановката „Сън в лятна нощ“ на Уилям  Шекспир. Детски  танцов състав „Детелина“  подготвя  фолклорен концерт на 19 декември от 19.00 ч.

              Във фоайето на училището е поставена кутия за набиране на средства.

              Всички събрани средства ще бъдат дарени на Сами!

Трета поредна година учениците, родителите и учителите от училището организират и участват в благотворителна кампания за събиране на средства, които даряват.

 

 

Коментари

Новини Варна