IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
12:38 | 14 декември 2018
Обновен: 10:58 | 15 април 2024

Музикалното училище отбелязва годишнината си с празничен концерт

Публиката ще има възможността да чуе най-добрите солисти на училището с произведения от барока до наши дни в зала 1 на Фестивалния комплекс

По материала работи: Слав Велев
Музикалното училище отбелязва годишнината си с празничен концерт

На 14 декември, от 18.00 ч., с празничен концерт в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна ще посрещне своя празник - 74 години от основаването на училището и 143 г. от рождението на Добри Христов - изтъкнат общественик, композитор, диригент, теоретик в областта на музиката.

 

Публиката ще има възможността да чуе най-добрите солисти на училището с произведения от барока до наши дни. Балетните класове ще се въплътят във феерията на танца. Разнообразни камерни състави ще покажат своето инструментално и вокално майсторство, като в много от изпълненията, редом до учениците на сцената ще застанат и техните учители – чудесни професионалисти в областта на изкуствата.

 

Организацията на този концерт е последната творческа изява на Христо Дипчиков, в качеството му на директор на НУИ „Добри Христов“, който напуща поста си след 1 януари 2019 г. по депозирано от него писмено предизвестие до Министъра на културата.

Организаторите канят варненци на един спектакъл, посветен на младостта и красотата, поднесен с много любов от целия колектива на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна.

 

Коментари

Новини Варна