IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:02 | 18 декември 2018
Обновен: 23:40 | 10 април 2024

Ученици спретнаха коледен празник за деца от варненски домове

Работилничка, Дядо Коледа, Снежанка и театрално представление бяха част от изненадите

По материала работи: Слав Велев
снимки: Пламен Гутинов

Малък предколеден празник спретнаха двама ученици от варненската математическа гимназия за деца в неравностойно положение. Хелин Ахмед и Самуил Радославов  са възпитаници на МГ „Д-р Петър Берон“ и заедно с клуб „Interact Euxinograd” организираха само за две седмици концерт „Коледа за всички“ в Младежкия дом.

 

„Идеята е на Хелин. Аз получих покана да се присъединя и на драго сърце приех, разказва единайсетокласникът Самуил Радославов. Тя беше много ентусиазирана и само за две седмици успяхме да организираме всичко. В началото аз бях скептично настроен, тъй като две седмици са прекалено кратък срок, но тя каза, че всичко е възможно. Седнахме в едно кафене, обсъдихме идеите. Хелин предложи да прозвъним на всички домове и знаеше, че тези, които имат  възможност, ще се откликнат. Оказа се, че има много хора, които искат да ни подкрепят, макар че разполагаме с малко време. Включиха се деца в неравностойно положение от ЦНСТ „Изгрев“ и Дом „Другарче“. Направихме работилничка, в която те сами си изработват картички за своите приятели и подаръци. Аз бих искал като завърша да бъда управител на собствена компания, за което се старая. В момента съм управител на ученическия съвет в нашето училище. В МГ научих, че добрият математик не е този, който смята най-бързо, а умее да използва креативността до последната най-елементарна сметка, която да сметне без калкулатор“ – каза още Самуил.

 

Дядо Коледа и Снежанка поднесоха на децата своите изненади, а на финала театрално представление ги развесели и допълни празника им.

Ели Маринова

Снимки Пламен Гутинов

 

Млади творци от НУИ „Добри Христов“ показват годишна изложба

Коментари

Новини Варна