IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
15:01 | 18 декември 2018
Обновен: 06:07 | 20 април 2024

Във Варна откриха нов пенсионерски клуб

Помещението е предоставено, ремонтирано и оборудвано със средства на община Варна

По материала работи: Пламен Янков
Във Варна откриха нов пенсионерски клуб

Квартален клуб на пенсионера „Бодър дух“ бе открит тържествено на ул. „Генерал Столетов“ 65 във Варна. Помещението е предоставено, ремонтирано и оборудвано със средства на община Варна. 

 

 

Новият клуб на пенсионера „Бодър дух“ предлага на своите членове програма за облекчаване на самотата, каза неговият ръководител Милка Кайкова.

 

 

 

От 12 г. искахме да имаме свой собствено местенце и мечтата ни накрая се сбъдна, каза ръководителят на клуба Милка Кайкова. Във връзка с това искам да благодаря на екипа на кмета Иван Портних и на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов добави тя. Спонсори са осигурили за хората от третата възраст телевизор, компютър, музикална уредба. 
Новият клуб, който е на територията на район „Приморски“, предоставя на своите членове програма за облекчаване на самотата чрез културно- музикална, развлекателна и благотворителна дейност. Разполага и със своя библиотека. Ще поддържаме също активни контакти с читалища, училища, старчески и социални домове. Имаме много идеи за съвместни инициативи, обобщи Кайкова. 

 

Хората от третата възраст от квартала получиха своя битов кът, който ще внесе разнообразие в живота им.
 

 

 

Това е 24-ят поред пенсионерски клуб на издръжка на общината, съобщи шефът на общинската дирекция „Социални дейности“ Таня Василева, която бе сред гостите на тържеството. Той бе открит след решение на Общинския съвет. Според регламента общината поема възнаграждението на уредника на клуба и режийните разноски.

 

 

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ 

Коментари

Ceca ( преди 3 месеца )
Predstavete programa za pensionerskia klub , organiziraite , pokanete .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна