Грип поизпразни ПГ по горско стопанство във Варна
20% са отсъстващите там, в други 2 варненски училища те са по 17%
Публикувана: 15 Jan 2019 | 16:18

20% са отсъстващите по болест в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. От 379 ученици 77 не са влезли в час през последните дни. Засега нямаме данни дали отсъствията на всички се дължат на остри респираторни заболявания, съобщи за Медийна група „Черно море“ шефът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция във Варна д-р Янка Драганова.

 

Повишена заболеваемост има и в други 2 варненски училища – „Цар Симеон“ и „Иван Рилски“. Там отсъстващите са по 17%. В останалите учебни заведения процентът е под 13. Динамика на заболеваемостта има и ние я следим всекидневно. Когато достигне предепидемични стойности, ще свикаме регионалния щаб за борба с грипа, каза още д-р Драганова.


Тя уточни, че на този етап острите респираторни инфекции са най-разпространени сред хората от 30 до 64 г. и над 65 години във Варна. Във възрастовата група 5 – 14 г. грипната вълна е със среден интензитет. В някои училища дори регистрираме намаление на болните, призна д-р Драганова.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари ( 0 )