IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:52 | 17 януари 2019
Обновен: 10:05 | 25 април 2024

Пуснаха дигитална карта с 14 маршрута край Варна

Туристическо дружество "Родни Балкани" улеснява желаещите да опознаят района

По материала работи: Слав Велев
Пуснаха дигитална карта с 14 маршрута край Варна

Сайтът на ТД Родни балкани добави секция „Маршрути“. В нея желаещите могат да намерят графично изображение на 14 маршрутa в околностите на Варна, изградени и поддържани от дружеството. Могат да се свалят съответните тракове и да се използват в мобилно приложение. Всички са маршрути са маркирани, но от дружеството споделят, че маркировката не е обновявана от години и всеки, който има желание, може да се включи в нейното освежаване.

 

Трасетата са с обща дължина от 147 км и водят началото си от спирки на градския транспорт за по-голямо удобство. За всеки един маршрут, за който в сайта е поместена подробна информация, може да бъде изтеглен GPS трак и да бъде качен на вашето GSP устройство или мобилен телефон. 14-те туристически маршрути са Галата - Хижа Черноморец, Галата - Паша дере, Виница - Кичево, Терапията - Кранево, Аксаково - Доброглед, 4 с начална точка от Владиславово, 3 в природен парк Златни пясъци и 2 с начална точка от кв. Аспарухово. Картата има за цел да информира, улесни и обезопаси движението на туристите по време на походи.

 

От днес въвеждат промяна в движението по бул. „Съборни“ във Варна

Коментари

Новини Варна