IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
12:35 | 21 януари 2019
Обновен: 01:59 | 21 април 2024

Не откриха нарушения при отчитането на тока

Експерти на КЕВР и Министерството на енергетиката извършиха проверки през миналата седмица

По материала работи: Слав Велев
Не откриха нарушения при отчитането на тока

 

 

Потреблението на клиентите на „Електроразпределение Север“, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, е отчетено коректно. Това констатираха експерти на Комисията за енергийно и водно регулиране и Министерство на енергетиката по време на проверка през изминалата седмица.

 

При посещението на 263 избрани на случаен принцип обекта на битови и стопански клиенти в няколко квартала на Варна, вилни зони и село Кичево беше установено, че електромерите са отчетени в регламентирания срок и отразяват реалната консумация на клиентите. Представителите на двете институции имаха възможност да анализират потреблението на тези обекти за минали периоди, регистрирано в базата данни на дружеството.

 

Експертните екипи провериха и техническото състояние на трафопостове с голям брой

 

присъединени клиенти в централни райони на Варна и в квартал „Владиславово“. Освен стандартното оборудване в тези съоръжения е изградено балансово мерене на електроенергията, което дава възможност за мониторинг и последващ контрол на техническите и търговските загуби в района, който електрозахранват.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна