IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:02 | 8 февруари 2019
Обновен: 04:23 | 14 април 2024

Кметът на Варна инспектира ремонта на ул. „Михаил Колони“

Тя е една от връзките на пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ с Морската градина и плажа

По материала работи: Пламен Янков
Кметът на Варна инспектира ремонта на ул. „Михаил Колони“

Кметът на Варна Иван Портних направи оглед на строително-ремонтните дейности, които започнаха на ул. „Михаил Колони“ и пл. „Екзарх Йосиф“, известен като Шишковата градинка. Обектът е част от проект „Естетизация и модернизация на градската среда“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“. Предвижда се пълно облагородяване на ул. „Михаил Колони“, която е една от връзките на пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ с Морската градина и плажа. 

 

 

Ще се извърши подмяна на водопровод, преасфалтиране, ще бъдат монтирани нови енергоспестяващи осветителни тела. Разширена ще бъде и пешеходната зона, ще бъде изградена велоалея, като трасето ще минава успоредно на пътното платно. Участъкът пред СУ „Климент Охривски“ - в частта от бул. „Княз Борис I" до пл. „Екзарх Йосиф”, ще бъде обособен като пешеходна зона.

 

 

Предстои и пълно обновяване на Шишковата градинка - затревяване, засаждане на храсти, оформяне на цветни фигури, като се запазва наличната дълготрайна растителност и се изгради поливна система. Ще бъде изграден кът за отдих, съществуващата чешма ще бъде обновена, ще има нова паркова мебел.

 

 

Коментари

Новини Варна