IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
10:22 | 12 февруари 2019
Обновен: 09:35 | 20 април 2024

Млади репортери издават вестник „НахОДКи” във Варна

Безплатното месечно издание е в тираж от 300 бр.

По материала работи: Пламен Янков
Млади репортери издават вестник „НахОДКи” във Варна

Първият брой на вестник „НахОДКи” излезе от печат. Вестникът е безплатно месечно издание на Общински детски комплекс - Варна. „НахОДКи”, който се печата в тираж от 300 бр., се списва от възпитаници на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия”.

 

В първия брой младите репортери съобщават за сериозни проблеми на подрастващите, сред които са зависимостите към тютюневи изделия, наркотици и дори мобилни устройства. Срещат читателите и с две американски преподавателки, които са избрали да работят във варненски гимназии, отгръщат също завесата за любопитна статистика, свързана с посещенията в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”.

 

Една от страниците на вестник „НахОДКи” е отделена за култура и изкуство, откъдето може да се почерпи информация за предстоящата годишнина на Детския вокален ансамбъл „Сребърни звънчета”, да се прочете лично творчество на млади поети и литератори, както и да се научи за събития, свързани с национални ученически конкурси и фестивали. В страницата за развлечение младите журналисти се спират на актуалните тенденции при абитуриентската мода, дават полезни съвети за храненето и активното спортуване.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна