IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
15:23 | 17 февруари 2019
Обновен: 00:06 | 13 март 2024

Граждани и администрация обсъждаха ПУП-а на парка в „Аспарухово“

По материала работи: Борис Проданов
Граждани и администрация обсъждаха ПУП-а на парка в „Аспарухово“

Жители на варненския район „Аспарухово“ се притесняват от застрояване на Аспаруховия парк. Причината е предвиденият подробен устройствен план, който включва и атракционни обекти. Опасенията бяха разисквани в рамките на обществено обсъждане, в което участва и главният архитект на Варна Виктор Бузев.  

 

Автомобили в парка, високо строителство, намаляване на зелените площи. Това са основните притеснения на граждани и неправителствени организации, участвали в обсъждането за бъдещето на парка.  Живеещите в района искат да бъде запазена целостта на мястото за отдих.

 

Част от опасенията на гражданите бяха оборени от арх. Бузев. Според него обектите, които са разрешени съгласно сега действащото законодателство, са само такива, които са пряко свързани с функцията на територията.

 

Проектът за парка предвижда да се обособят зелени площи, детски площадки, спортни игрища, атракционни обекти, информационен център, заведение за хранене, открита сцена за културни събития, както и общински детски център, насочен към морското дело, обясни той.

 

ЕЛЕНА КИРОВА

 

 

Коментари

Новини Варна