Във Варна влезе в сила такса "паяк"
Ако водачът свари репатриращият автомобил да вдига колата му, ще трябва да плати на място между 30 и 40 лв. за освобождаването й
Публикувана: 18 Feb 2019 | 11:25

Ако водачът свари репатриращият автомобил да вдига колата му, ще трябва да плати на място между 30 и 40 лв. за освобождаването й. Решението е на Общинския съвет във Варна и влезе в сила на 18 февруари, съобщи Младен Иванов, управител общинското предприятие "Паркинги и синя зона".

 

Досега при подобна ситуация шофьорите не дължаха такса. Това се прави за покриване на разходите на общинското предприятие, уточни Иванов.

 

Неговите инспектори ще издават протокол за неправилно паркиране и ще вземат глобата срещу касов бон. Във връзка с това те ще разполагат с мобилно фискално устройство.

 

Цената на таксата е от 30 до 40 лв. в зависимост от района, където е паркирал неправилно автомобилът.  

 

За центъра и кв. "Аспарухово“ тя е 30 лв. За "Чайка“, "Левски“, "Младост“, "Трошево“, "Възраждане“, "Победа“, "Изгрев“, "Галата“, "С. И. Рилски“ прегрешилите водачи ще плащат по 35 лв.  За крайните квартали – "Вл. Варненчик“, "Виница“, "Бриз“ и всички селищни образувания, сумата е 40 лева, каза още Младен Иванов.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )