IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
10:30 | 19 февруари 2019
Обновен: 18:10 | 21 март 2024

Горските съставиха 24 акта във Варненско

Стражарите са разкрили незаконната сеч

По материала работи: Пламен Янков
Горските съставиха 24 акта във Варненско

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Общо 24 акта са съставени при интензивните проверки на горските стражари на територията на Варненска област. 22 акта и 4 констативни протокола са съставени при обход в ДЛС „Шерба”. Служителите на стопанството са задържали 3 куб. м незаконно добити дърва за огрев.

 

Други два акта са съставени при системните проверки в границите на ДГС „Варна”, където горските стражари са разкрили незаконната сеч на 1 куб. м дървесина.

 

В рамките на изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 930 проверки. 250 от тях са на обекти за добив на дървесина, 188 – на превозни средства, а 492 – на физически лица, от които 419 са любители на лова.

 

При проверките в горите в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са съставени 32 акта и 9 констативни протокола. Две каруци и 1,8 куб. м дърва за огрев са задържани при обход в ДЛС „Паламара” и ДГС „Нови Пазар”. Други 2,20 куб. м дървесина са конфискувани от служителите на ДГС „Генерал Тошево”. Нарушения по Закона за горите са установени и в ДГС „Омуртаг”, за които са съставени два акта и констативен протокол, отчитат от СИДП и призовават при съмнения за наредности гражданите да подават сигнали на телефон 112.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна