IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:46 | 20 февруари 2019
Обновен: 03:34 | 23 април 2024

За първи път във Варна се проведе ден за STEM обучението

Шест варненски детски градини, ученици и педагогически специалисти от училищата се включиха в първата за страната среща

По материала работи: Слав Велев
За първи път във Варна се проведе ден за STEM обучението

Шест варненски детски градини, ученици и педагогически специалисти от училищата се включиха в първата за страната среща, посветена на STEM обучението /съставено от първите букви на думите - наука (science), технология (technology), инженерство (engineering) и математика (maths)/. Това е концепция за обучение, която се стреми да вдъхнови младите хора да се развиват в сферата на науката и технологиите. В деня за STEM участниците от различните образователни институции споделиха опит и обмениха идеи за нови проекти и сътрудничество, посочват от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Срещата бе организирана съвместно с Професионалната техническа гимназия и Регионалното управление по образованиe, пише Live.Varna.bg.

 

 Методите  на SТЕМ се прилага частично в детските градини, най-вече при обучението на децата от подготвителните групи, чрез включване на интерактивни методи и образователни играчки. Целта е да се насърчат малчуганите да експериментират и да усвояват нови начини на мислене. Участниците в деня на STEM бяха от ДГ №39 “Приказка“, ДГ №40 “Детски свят“, ДГ №42 “Българче“, ДГ №5 “Слънчо“, ДГ №44 „В.Терешкова“ и ДГ№3 “Звездичка“.

Коментари

Новини Варна