IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
10:51 | 21 март 2019
Обновен: 19:50 | 14 април 2024

Варненската търговска гимназия чества 115-годишнина

По този повод ръководството на училището кани всички бивши ученици и преподаватели да споделят с видеовизитки свои спомени

По материала работи: Ставри Таргов
Варненската търговска гимназия чества 115-годишнина

През 2019 г. се навършват 115 години от създаването на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“. По този повод ръководството на училището се обръща към всички, които са учили и преподавали в него.

 

„Привилегия за нас, днешните учители и възпитаници, ще бъде вие да ни разкажете за вас, за вашия академичен, професионален и житейски път, за вашия спомен от училище.

 

Може да споделите незабравими и вълнуващи мигове от ученическите си години в гимназията, да дадете ценни съвети и пожелания към днешните ученици. Ще сме щастливи да се докоснем до вас и вашите успехи чрез ваши видеовизитки.

 

Това, което ни изпратите, ще бъде публикувано на сайта на гимназията и ще бъде излъчено в деня на Празника - на 25 април 2019 година от 17 часа във Фестивален комплекс - Варна. Това се казва в обръщение от директора на училището Жечка Георгиева.

 

В далечната 1904 г. родолюбиви българи, посветили себе си на просвещението, създават училище. Всеки ден през тези 115 години учители и ученици са вграждали и вграждат в него мечтите си и с любов предават традициите на „Търговската гимназия“ на идните поколения и любимото училище се превърна в емблема на Варна.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна