IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
13:25 | 24 март 2019
Обновен: 20:36 | 19 април 2024

Рокери искат по-здрави мантинели във Варна

Мотообществото настоява огражденията да нямат пролука в долната си част

По материала работи: Борис Проданов
Рокери искат по-здрави мантинели във Варна

Откриването на мотосезона в морската столица съвпадна с началото на кампания за безопасност на движението – както във Варна, така и в областта. Като особено важно рокерите определят уплътняването на долната част на мантинелите край пътищата в региона.

 

Това е коментирал Димитър Лазаров – Джако. Представителят на клуб „Диви деца“ заяви, че кампанията се ползва с подкрепата на органите на реда и на местната власт. Проведени са срещи, на които е обсъдено как да се обезопаси в по-голяма степен движението.

 

Според Джако подобна инициатива е в унисон с изискванията на Европейския съюз, защото България е лидер по убити на пътя и пътно-транспортни произшествия.

 

Освен по-здрави и плътни мантинели, мотообществото настоява и за почистване на пътните настилки от чакъл и пясък, които често са причина за сериозни (и дори фатални!) инциденти.

 

Но специално за мантинелите искането е те да са уплътнени до пътя.

 

Той е на мнение, че подсигуряването им само в горната част може и да е полезно за пътуващите с автомобил, но пролуката в отдолу води до тежки наранявания при падане с мотор.

 

Допълнително така ще се ограничи и преминаването на животни (обикновено котки и кучета), които се появяват пред водачите в последния момент и често са причина за катастрофи с тревожни последствия.

 

Още по темата: Мотористи положиха каски пред Окръжния съд във Варна заради загинал колега

Коментари

Новини Варна