IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
17:43 | 12 април 2019
Обновен: 07:12 | 24 април 2024

През май започва ремонт на част от Аспарухов мост

Предстои и укрепване на свлачището на „Трифон Зарезан“

По материала работи: Слав Велев
През май започва ремонт на част от Аспарухов мост

Две мостови съоръжения по Аспарухов мост ще бъдат ремонтирани до началото на юни. Това съобщи във Варна заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Предстои и укрепване на свлачището на „Трифон Зарезан“. Изготвен е проект за премoстване с естакада, а необходимите средства са осигурени от държавата.

 

През следващия месец ще бъдат извършени ремонтни дейности на Аспарухов мост. Проектът предвижда превантивни ремонти на съоръжения 1 и 4, което включва и подновяване на хидроизолацията. "Техническият проект е готов и средствата са осигурени, но се изчакват благоприятни метеорологични условия и приключването на ремонтите по бул. „Народни будители” в кв. „Аспарухово” и на автомагистрала „Черно море”. Kомбинирането им с ремонт на моста би затруднило трафика допълнително", обясни заместник-министър Нанков.

 

Той каза още, че държавата ще осигури пари да бъде направена естакада в района на свлачището на "Трифон Зарезан“ край Варна. Това ще даде възможност крайбрежният път от града до курортен комплекс „Златни пясъци“ отново да бъде отворен.

 

Проектът е  одобрен от експертен съвет. Най-важното е, че една от болките на Варна, която е на повече от 20 години, намира решение през 2019 година”, подчерта заместник-министър Нанков.

 

По думите му средствата ще бъдат от бюджета на АПИ. Стойността на проекта за „Трифон Зарезан“ е около 15 милиона лева с ДДС. Предвижда се в района да бъде направено и укрепване.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна