IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
14:43 | 15 април 2019
Обновен: 22:58 | 10 април 2024

Провеждат благотворителен базар в помощ на 5-годишно дете във Варна

Емир Асенов страда от детска церебрална парализа

По материала работи: Ставри Таргов
Емир Асенов.

В навечерието на 140-годишнината от Търновската конституция от днес до 25 април 2019 г. в Административен съд – Варна, се провежда Благотворителен Великденски базар. Той е съвместна инициатива на съда и Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна, която се организирав навечерието на Коледните и Великденски празници от 2016 г.

 

Изработката на великденските изделия за базара са плод на безвъзмездния труд на децата и служителите от Комплекса. Те са част от дейностите, свързани с развиване техния потенциал и повишаване уменията им за справяне с ежедневието.

 

Традиция е събраните средства от благотворителните базари да бъдат дарявани за лечението на деца от Варна, страдащи от тежки заболявания. Детето, на което тази година ще помогне базарът, е Емир Асенов, на 5 год. Роден е преждевременно в шестия месец с диагноза „Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза – средно тежка степен. Специфично разстройство на артикулацията“.

 

Освидетелстван е с ЕР на ТЕЛК с 95% увреждане с чужда помощ. Отглежда се с много любов и грижа от своята баба, чиито усилия желаем да подкрепим.

 

Малкият Емир се нуждае от закупуване на помощни технически средства – инвалидна количка, корсет и вертикализатор, за да живее по-добре и да се чувства по- пълноценно и щастливо дете.

 

Нека да подкрепим тази благородна кауза и да сбъднем една детска мечта!

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна