IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:13 | 18 април 2019
Обновен: 00:38 | 10 април 2024

Прекратяват безплатни общински наеми във Варна при неплащане на режийните разноски

Нова площадка ще прибира излезлите от употреба автомобили

По материала работи: Слав Велев
Прекратяват безплатни общински наеми във Варна при неплащане на режийните разноски

 

Общината да прекратява едностранно договори за безплатни наеми на свои имоти, ако за тях не се плащат режийните разноски – ток, вода, парно, застраховки, данък сгради, такса смет и други. Около това мнение се обединиха членовете на постоянната комисия по собственост и стопанство към Общинския съвет във Варна. Формалният повод за това бе учредяването на безвъзмездно право на ползване върху имот от 155 кв. м в кв. „Чайка“ блок 67 в полза на Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения. Промяната ще влезе в сила при утвърждаването й на предстоящата сесия на Общинския съвет.

 

Общински имот да бъде обособен в площадка за временно съхранение на излезли от употреба автомобили. Това гласуваха на своето заседание съветниците от ПК „Собственост и стопанство“ към Общински съвет – Варна. Теренът с площ от 3 000 кв. метра се намира в Южна промишлена зона и ще се управлява от ОП „Паркинги и синя зона“, което извозва изоставените коли от улиците на града.

 

Членовете на комисията предоставиха на предприятието и част от друг имот – публична общинска собственост. Върху парцела от 1 200 кв. м. ще бъде изграден паркинг за зареждане на 18 електромобила, обслужващи и контролиращи Синята зона във Варна. Теренът в Южна промишлена зона граничи с паркинга за неправилно паркирани моторни превозни средства.

 

На заседанието бе решено също да се предоставят работни помещения, разположени в сградите на районните кметства, за нуждите на ОП „Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение“. Това се налага заради въвеждането изцяло на автоматизирана билетна система и предвид реализацията на задълженията за изграждане на пунктове за продажба и зареждане на електронни карти, се казва в мотивите на предложението.

 

Общинските съветници дадоха също зелена светлина за увеличаване на капитала на „Специализираната болница по очни болести за активно лечение“ – Варна със 122 505 лева. Тази сума представлява стойността на отпуснатите от общинския бюджет средства за финансово оздравяване на лечебното заведение и за закупуване на медицинска апаратура.

 

На заседанието бяха одобрени също застрахователи за сградите и имуществото на Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания „д-р Марко Антонов Марков” и ДКЦ 4.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна