Прекратяват безплатни общински наеми във Варна при неплащане на режийните разноски
Нова площадка ще прибира излезлите от употреба автомобили
Публикувана: 18 Apr 2019 | 15:13

 

Общината да прекратява едностранно договори за безплатни наеми на свои имоти, ако за тях не се плащат режийните разноски – ток, вода, парно, застраховки, данък сгради, такса смет и други. Около това мнение се обединиха членовете на постоянната комисия по собственост и стопанство към Общинския съвет във Варна. Формалният повод за това бе учредяването на безвъзмездно право на ползване върху имот от 155 кв. м в кв. „Чайка“ блок 67 в полза на Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения. Промяната ще влезе в сила при утвърждаването й на предстоящата сесия на Общинския съвет.

 

Общински имот да бъде обособен в площадка за временно съхранение на излезли от употреба автомобили. Това гласуваха на своето заседание съветниците от ПК „Собственост и стопанство“ към Общински съвет – Варна. Теренът с площ от 3 000 кв. метра се намира в Южна промишлена зона и ще се управлява от ОП „Паркинги и синя зона“, което извозва изоставените коли от улиците на града.

 

Членовете на комисията предоставиха на предприятието и част от друг имот – публична общинска собственост. Върху парцела от 1 200 кв. м. ще бъде изграден паркинг за зареждане на 18 електромобила, обслужващи и контролиращи Синята зона във Варна. Теренът в Южна промишлена зона граничи с паркинга за неправилно паркирани моторни превозни средства.

 

На заседанието бе решено също да се предоставят работни помещения, разположени в сградите на районните кметства, за нуждите на ОП „Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение“. Това се налага заради въвеждането изцяло на автоматизирана билетна система и предвид реализацията на задълженията за изграждане на пунктове за продажба и зареждане на електронни карти, се казва в мотивите на предложението.

 

Общинските съветници дадоха също зелена светлина за увеличаване на капитала на „Специализираната болница по очни болести за активно лечение“ – Варна със 122 505 лева. Тази сума представлява стойността на отпуснатите от общинския бюджет средства за финансово оздравяване на лечебното заведение и за закупуване на медицинска апаратура.

 

На заседанието бяха одобрени също застрахователи за сградите и имуществото на Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания „д-р Марко Антонов Марков” и ДКЦ 4.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Четете още:  

Коментари ( 0 )