IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
08:19 | 25 април 2019
Обновен: 17:45 | 24 април 2024

Сребро за отбора по гражданско право на ВСУ „Черноризец Храбър“

В първия кръг тимът реши казус, свързан с командитно дружество, а във втория – с лизинг

По материала работи: Пламен Янков
Сребро за отбора по гражданско право на ВСУ „Черноризец Храбър“

Отборът по гражданско право на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ спечели сребро на Деветото междууниверситетско състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, което се проведе в Бургас.

 

Петокурсничките в специалност „Право“ Ралица Иванова, Леман Хакиф и Сара Керян и второкурсничката Люба Желева победиха в различните кръгове отборите на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. В първия кръг тимът на ВСУ реши казус, свързан с командитно дружество, а във втория – с лизинг. Пред нашите момичета е СУ „Св. Климент Охридски“.

 

Бъдещите юристи се състезаваха и победиха едни от най-добрите студентски отбори по гражданско право в страната, достигнали до финалите на престижното състезание – два отбора на Софийски университет, два отбора на Великотърновски университет и отборът на русенския университет „Ангел Кънчев“.

 


 

Студентите на Варненския свободен университет се подготвят от два месеца за състезанието под ръководството на съдиите от Варненския окръжен съд Диана Митева и Нейко Димитров. „Момичетата са великолепни, имат потенциал и пред тях има големи възможности“, сподели съдия Димитров след финала на състезанието. Отлична оценка за представянето на отбора на Варненския свободен университет даде и организаторът на състезанието - проф. Силви Чернев  - преподавател по гражданско право в Бургаския свободен университет.


Представител на ВСУ „Черноризец Храбър“ в журито бе доц. д-р Антон Грозданов.


През новата учебна година в отбора по гражданско право трябва да влязат нови високомотивирани състезатели, които да се присъединят към многообещаващата млада юридическа надежда Люба Желева. Всички те достойно ще представят името на Варненския свободен университет. През 2015 студенти от специалност „Право“ се класираха на първо място в Националното състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, което се проведе в Софийския университет.


За състезание се подготвя и студентския отбор по наказателно право на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Коментари

Новини Варна