Вижте как беше даден старт на туристическия сезон във Варна (СНИМКИ)
Церемонията през фотообектива на Пламен Гутинов
Публикувана: 17 May 2019 | 22:50

Символичен старт на летния туристически сезон бе даден във Варна с концерт и лазерно шоу в петък. Програмата започна в 19 ч. и премина под знака на титлата „Варна- Европейски град на спорта 2019“, а организатор на събитието бе дирекция „Туризъм“ към Община Варна. Лошото време не попречи на доброто настроение на зрителите, събрани край басейна на ПК „Приморски“.

 

“По традиция през месец май даваме символично начало на туристическия сезон, който реално започва още през март. Тази вечер обаче, като подкрепа на инициативата ни „Варна – дестинация за 4 сезона“, времето сякаш събра няколко сезона в един ден – със слънце и облаци, вятър и дъжд. Прекрасно е, че Варна има свое очарование за всяко настроение на времето и предлага различни възможности за развлечения“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че събитийният календар на града е целогодишен, с над 20 международни фестивала, с много престижни спортни прояви.

 

„Тази година Варна е Европейски град на спорта и почти всеки ден тук се провеждат спортни срещи. След Международния маратон и Рали България миналата неделя, сега предстои голям градски спортен празник на 25 май! За целта сме организирали събития в целия град, посветени на титлата. Всички варненци и гости на града са добре дошли! Нека бъдем активни и позитивни!“, каза кметът. Поздравителен адрес по повод старта на сезона бе изпратен от министъра на туризма Николина Ангелкова.

 

 

 

 

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Със светлинно шоу откриха туристическия сезон във Варна (ВИДЕО)

Коментари ( 0 )