IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
21:18 | 21 май 2019
Обновен: 21:57 | 21 март 2024

Oткриха обновеното ОУ "Никола Вапцаров" във Варна (СНИМКИ)

По материала работи: Слав Велев
Oткриха обновеното ОУ "Никола Вапцаров" във Варна (СНИМКИ)

 

Кметът на Варна Иван Портних и Деница Николова - зам.-министър на МРРБ и ръководител на управляващия орган на оперативната програма „Региони в растеж“, откриха обновеното ОУ "Никола Вапцаров". На тържеството присъстваха Тодор Балабанов – председател на ОбС, Христов Иванов – зам.-кмет, Лилия Христова, ръководител на проекта, Христо Христов - кмет на район "Младост", Иванка Николова - директор на училището. Обектът е реновиран със средства от ОП "Региони в растеж", на обща стойност 1,8 млн. лв. Извършени са  дейности за осигуряване на енергийна ефективност, поставена е нова дограма, направен е ремонт на покрива, на сервизните помещения, подменени са ел. и отоплителната инсталация, ВиК. Обновени са тротоарите около сградата и спортната площадка.

 


 

"Ремонтът на ОУ "Никола Вапцаров" е част от инвестиционната програма на общината с проекти по ОП "Региони в растеж". Тя обхваща 7 училища и 3 детски градини и е на обща стойност 16, 5 млн. лв. Отделно от това са изпълнени и проекти за обновяване на две професионални гимназии - по икономика, където ремонтът приключи, и по дървообработване, където слагаме финал на 28-ми май. Ако добавим спортното училище и училището по изкуствата, които също бяха реновирани, картината на подновената образователна инфраструктура в града, ще бъде пълна", каза кметът. Той припомни, че инвестиции се правят и за подобряване на спортната база в училищата. Миналата година реализирахме пилотен проект за ремонт на дворовете в 10 училища и превръщането им в съвременни бази за спорт. Предвид силния интерес, тази година в програмата продължава с още 20 учебни заведения. Така осигуряваме възможност за спорт и за децата и младежите, но и за хората от квартала, които могат да ползват спортните уреди след работа", каза още кметът.

 

Live.Varna.bg

Коментари

Новини Варна