IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
17:24 | 9 юни 2019
Обновен: 13:24 | 16 април 2024

Над 40 плувци се записаха за Галата – Варна два месеца преди старта

За първи път през тази година организаторите дават възможност за предварително записване

По материала работи: Пламен Янков
Над 40 плувци се записаха за Галата – Варна два месеца преди старта

Най-нетърпеливите фенове на маратона Галата – Варна вече са подали заявка за участие в тазгодишното 79-ото издание на най-старото плувно състезание в България. Регистрираните онлайн на сайта на проявата са над 40. Освен плувци от страната, заявки за участие са подали и представители на Русия, Украйна и Турция. За първи път през тази година организаторите дават възможност за предварително записване. В плувния маратон от втора буна във Варна до нос Галата могат да участват български и чуждестранни плувци, родени преди 2007 година, които задължително трябва да са преминали предварителен медицински преглед. 


79-ото издание на маратона Галата –Варна ще се проведе на 4 август, а записването продължава до 8,30 сутринта на същия ден. 


Разстоянието по права линия от нос Галата до втора буна е около 4500 метра и може да бъде преплувано със свободно избран стил, като не се разрешава използването на плавници или други помощни средства. За преплували разстоянието се смятат всички, пристигнали на финала до 90 минути след победителя.

 
ПОЛИНА ПЕТРОВА

Коментари

Новини Варна