IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
13:29 | 11 юни 2019
Обновен: 17:26 | 17 април 2024

Обявиха свободните места за второ класиране на първокласниците във Варна

Подаването на заявление започва днес, като ще продължи и утре, 12 юни

По материала работи: Пламен Янков
Обявиха свободните места за второ класиране на първокласниците във Варна

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

 

Обявени са свободните места за второ класиране за прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“. След изтичането на срока за записване от първо класиране, свободните места в училищата са 455 за цялата община, като за град Варна те са 421, а за училищата в селата Тополи, Константиново и Каменар – 34.

 

Подаването на заявление започва от днес и ще продължи и утре, 12 юни. Ново заявление за обявените свободни места регистрират родители, които не са подавали такова до момента, както и тези, чиито деца не са записани в училищата, в които са класирани. Със старото заявление във второ класиране участват некласираните деца, като желанията се редактират според обявените свободни места. Пълната информация за свободните места тук https://school.is-vn.bg/free-spaces

 

От дирекция „Образование и младежки дейности“ съветват родителите да следят за актуалност в заявлението на адресната регистрация на детето и при установено несъответствие да се явят в Община Варна, стая 1104, във времето от 9:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 17:00 часа. На място в общината подават заявление и родителите на деца, за които липсва информация в електронната система.

 

Второто класиране ще бъда обявено на 13 юни до 17 ч. В дните от 14 до 17 юни децата трябва да се запишат в училището, където са приети. Във връзка с провеждането на Националното външно оценяване на 17 юни записването ще става след 14:00 часа.  

 

Черно море

Коментари

Новини Варна