IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:44 | 13 юни 2019
Обновен: 15:19 | 27 март 2024

20 нови коли получи варненската полиция (ВИДЕО)

Общо 346 автомобила обновиха автопарка на МВР в страната

По материала работи: Слав Велев
20 нови коли получи варненската полиция (ВИДЕО)

20 нови автомобила получи ОД на МВР – Варна, научи ИА. „Черно море“. Те ще бъдат представени пред медиите идната седмица.Общо 346 автомобила обновиха автопарка на МВР в страната. Те са закупени изцяло със средства на МВР, отпуснати с решение на Министерския съвет.

 

В навечерието на 140-годишнината от създаването на МВР, в присъствието на министър – председателя Бойко Борисов, министър Маринов връчи символично ключовете на новите автомобили на директорите на няколко областни дирекции и на Дирекция „Жандармерия“.

 

Доставката е от общо 346 автомобила и част от тях вече работят на територията на страната. Министърът обясни, че колите са закупени изцяло със средства на МВР, отпуснати с решение на Министерския съвет. Новата техника ще бъде разпределена по областни дирекции на МВР, и на жандармерийските подразделения, които не попадат в програмата за отпусната финансова помощ на ЕС за пограничните райони.

 

Тя ще даде на полицаите  по-голяма мобилност и възможност да достигат и до най-отдалечените части на регионите, за да изпълняват още по-отговорно и ефективно своята основна задача – да дават спокойствието и сигурност на хората. Всички автомобили са оборудвани с  радиостанции за постоянна връзка с оперативните дежурни части.  Министър Маринов им благодари за вложения труд и усилия в служба на обществото.

 

Водосвет на новите автомобили  отслужи Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. На събитието присъстваха посланикът на Република Чехия у нас Н. Пр. Душан Щраух, директори на главни и областни дирекции на МВР.

 

Коментари

Новини Варна