IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
17:59 | 14 юни 2019
Обновен: 03:37 | 25 март 2024

Наградиха най-активните кръводарители във Варна

Благодаря най-сърдечно на всички - за човечността и съпричастието, а на екипите на центъра - за високия професионализъм, каза кметът Иван Портних

По материала работи: Пламен Янков
Наградиха най-активните кръводарители във Варна

 

Районният център по трансфузионна хематология раздаде награди на най-активните кръводарители от Варна по повод Деня на доброволния кръводарител - 14-и юни. Събитието се проведе в Община Варна, домакин бе д-р Жанета Йорданова, директор на центъра, присъстваха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, секретарят на общината Нора Момчева и София Стоименова – главен секретар на Националния съвет на БЧК. 

 

"Благодаря най-сърдечно на всички кръводарители - за човечността и съпричастието, а на екипите на центъра - за високия професионализъм. Имаме общи теми с Центъра, които трябва да решим заедно, вярвам, че ще се справим със задачите", обърна се кметът към присъстващите в залата.

 

 

"Мотото на световния ден тази година е „Безопасна кръв за всички”. Милиони хора по света дължат живота си на благородството на някой, който никога не са срещали, на безкористната помощ на човек, който по своя воля дарява част от себе си. На този ден ние, ние, служителите на кръвен център - Варна искаме да изразим нашата признателност към хората и организациите, които ни подкрепят в трудната ни ежедневна работа по осигуряването на кръв и кръвни съставки за болните в лечебните заведения на територията на град Варна, областта и региона", заяви д-р Йорданова. 

 

Наградените тази година са: Димитър Бойчев – кръводарил над 90 пъти; в категория „Млад заслужил кръводарител“ - Борис Енеков  и Коста Тепеделенев, в категория „Училища и университети“ - Медицинският университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", СУХНИ „Константин Преславски“ и Професионалната гимназия по електротехника. В категория „Социална позиция“ наградата бе за екипа на "Благотворителност и спорт" (БиС);  призът в категория „Нова организация“ бе за Sitel. Награда получи и д-р Неделчев от Центъра за специализация и професионална подготовка по пожарна безопасност и спасяване - Варна. Д-р Жанета Йорданова припомни, че 14-ти юни се чества по инициатива на Световната здравна организация, Международната организация на Червения кръст и Червения полумесец, Международното дружество за кръвопреливане и Международната федерация на организациите на кръводарителите повече от 192 страни в света. 

Коментари

Новини Варна