IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
12:44 | 17 юни 2019
Обновен: 11:27 | 15 април 2024

Варна ще отбележи Международния ден на моряка

Финалът на 25 юни ще забият Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов, Венко Поромански

По материала работи: Слав Велев
снимка: Ели Маринова

С празничен концерт, изложба и морско кръщене Варна ще отбележи Международния ден на моряка на 25 юни. Празникът ще започне още на 24 юни, когато в офиса на Моряшки професионален съюз на ул. "Граф Игнатиев" 6А  се открива изложба с картини и фотоси на лауреати и участници в Националния конкурс „Диря в морето”.

 

На 25 юни от 16:00 часа на ветрохода „Калиакра” започва Морското кръщение за деца, изявени в конкурса „Детско море” и деца, близки на моряци. Предвидена е и морска разходка из залива. От 20:00 часа във вътрешния двор на Археологическия музей ще се съберат военни моряци, близки на моряци и граждани.

 

Ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс “Диря в морето”, след което ще започне празничен концерт, който ще бъде открит от представителния духов оркестър на ВМС. Финалът ще е звезден с участието на група "Фондацията" - Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов, Венко Поромански.

 

Дънна яма едва не погуби дете на Южния плаж (Обновена)

Коментари

Новини Варна