Младежкият фестивал на Варна набира своите първи участници
Приемат се заявки за участие на артисти в направление танц на FUNCITY + 2019
Публикувана: 18 Jun 2019 | 10:43

Остават още седем дни, в които артисти, развиващи себе си в областта на танците може да подават заявления за участие във FUNCITY + 2019.
 

Необходимо е всички желаещи да се включат в танцовата офанзива да попълнят активната покана за кандидатстване. Тя може да бъде намерена в страницата на Фестивала във фейсбук:-funcityplus.
 

Записването за участие се провежда до 25 юни 2019 г. Всички подадени заявки, в които е описана идеята на кандидата, ще бъдат разгледани. Тези от тях, които са одобрени ще бъдат включени във Фестивала. Ще се подкрепят само предложения с некомерсиална цел.


Селекцията на идеите се базира на следните критерии:-наличие на творчески и новаторски подход, активно включване на млади хора, ефективност на разходите и достигане до публики.


За всички одобрени идеи Фестивалът ще осигури техническо обезпечаване, логистична подкрепа и материали.


По тази покана могат да кандидатстват младежи до 29 г. и младежки НПО като кандидатстването би могло да бъде индивидуално или екипно.


За участниците пребиваващи в други градове на страната, различни от Варна, FUNCITY+2019 обезпечава разходи за настаняване и транспорт. За екипните участия, от тази опция, могат да се възползват до четири човека. 


През 2019 г. FUNCITY+ е с нова концепция. Той ще се проведе в месеците юли, август и септември и ще е разделен на три направления:- "Танци" (15-21 юли), Спорт (14-18 август), Изкуства и музика (2-8 септември). Събитията част от програмата на Фестивала ще се случат на различни локации в град 


Варна-Морската градина, Арт квартал "Таляна" и др. 


Набирането на участници във всяко направление ще се осъществява с отворени покани.


FUNCITY+2019 е част от концепцията на "Варна-Европейска и младежка столица 2017" и има за цел да предостави възможност за идентифициране и дългосрочно развитие на талантите на младите хора в страната и Европа.

Коментари ( 0 )