IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
13:30 | 23 юни 2019
Обновен: 13:32 | 17 април 2024

Водата в 2 минерални чешми в „Аспарухово“ не става за пиене

Отклонения от стандарта са установени и в две селища в Провадийско

По материала работи: Ставри Таргов
Водата в 2 минерални чешми в „Аспарухово“ не става за пиене

Местната минерална чешма пред „Багра“ в район „Аспарухово“ във Варна и тази в цеха на предприятието са с отклонения по показателя за колиформи. Това показват анализите на Регионалната здравна инспекция, извършени в периода 1 – 15 юни т.г.  

 

Издадени са две предписания до кмета на район „Аспарухово“ за поставяне на трайна маркировка и уведомяване на населението, че водата от двата обществени местни минерални водоизточника не е годна за пиене.

 

Изследвани са също проби от водата в централния тръбопровод на 22 селища на територията на Варненска област.

 

Отклонения от стандарта по показателя остатъчен хлор са констатирани в с. Китен и с. Житница, община Провадия. Във второто селище е установено незначително отклонение по показателя колиформи.

 

Издадени са две предписания до ръководителя на ЕТР при „ВиК-Варна“ за предприемане на мерки за привеждане в съответствие на питейната вода в с. Житница и с. Китен и провеждане на учестен мониторинг до стандартен резултат, съобщават още от РЗИ - Варна.

 

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна