IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:53 | 24 юни 2019
Обновен: 04:12 | 10 април 2024

Общината финансира с 450 000 лв. МБАЛ „Св. Анна“

С 350 000 лв. ще се извърши ремонт на фасадите на Хирургичния блок, останалата част е за нова апаратура в Клиниката по урология

По материала работи: Пламен Янков
Общината финансира с 450 000 лв. МБАЛ „Св. Анна“

450 000 лв. от общинския бюджет ще бъдат предоставени на МБАЛ „Св. Анна“. С 350 000 лв. от тях ще се извърши ремонт на фасадите на Хирургичния блок към лечебното заведение, а с останалата част ще бъде купена медицинска апаратура, реши ПК „Финанси и бюджет“ към Общинския съвет.
 

Ремонтните дейности са наложителни заради все по-интензивно рушащата се външна мазилка и реалната опасност от нараняване на хора вследствие падащи части от фасадата. Със собствени средства на болницата е направен ремонт на източната част, но настоящото финансово положение не позволява довършване на останалата част. 100 000 лв. ще бъдат инвестирани в апаратура за Клиниката по урология. Предстои да бъде купен „Холмиум“ лазер за извършване на литотрипсия на камъни, с какъвто лечебното заведение не разполага. Съветниците решиха  предоставените от бюджета на община Варна средства за МБАЛ „Св. Анна“ за капиталови разходи да се отразят като увеличение в капитала на болницата.
 

Рентгеновият апарат на ДКЦ „Св. Иван Рилски“ в кв. „Аспарухово“ е повреден и не работи, а без работеща образна диагностика се блокира работата на лекарите в центъра. Възникнаха дебати дали да се инвестира в нов рентген, изплащан разсрочено, или да се купи апарат втора употреба. Общинските съветници решиха да отложат точката за доизясняване на възникналите въпроси.


Четете още: Футболният „Спартак“ ще получи четвърт милион от местната хазна
 

 

Коментари

Новини Варна