IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:24 | 10 юли 2019
Обновен: 17:33 | 21 март 2024

Монтират релефна карта в Морската градина

Тя съдържа всички забележителности от историческото ядро на Приморския парк

По материала работи: Слав Велев
Монтират релефна карта в Морската градина

Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина ще бъде поставена на входа на парка край Слънчевия часовник. Дейностите по поставянето й са съгласувани с Националния институт за паметници на културата и ще се извършат в периода от 11-ти до 21-ви юли. Проектът е дело на Кристиян Иванов, студент по архитектура във Варненския свободен университет, и се финансира по фонд "Култура" към Община Варна, със средства от университета и лично от автора.

 

 

 

Релефната карта включва 3D макетни изображения на 28 обекта и паметници на културата, разположени в и около Морската градина – сред които Алеята на възрожденците, Фестивалният и конгресен център, Природонаучният музей, Военноморският музей, Летният театър, Дворецът на културата и спорта, Обсерваторията, Делфинариумът, Зоологическата градина и други. Те са разположени върху специален постамент, на който има информация на български, на английски език, използвана е и брайловата азбука, в помощ на хората със зрителни увреждания, обясни младият архитект. 

Коментари

Новини Варна