Вижте кои са номинирани за почетни граждани на Варна
Публичното обсъждане на 8-те кандидатури е на 24 юли от 16 ч. в зала „Пленарна“
Публикувана: 11 Jul 2019 | 12:46

Съгласно чл. 2 от Статута за удостояване с почетни звания и отличия на Община Варна, званието „Почетен гражданин на Варна“ е най-високото признание на обществеността на града за изключителен принос и заслуги за развитието на общината и за принос в националната култура. 

 

В община Варна са постъпили следните 8 предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин“: Стефан Стаматов Стефанов (легенда на спортната гимнастика), акад. Станимир Любенов Троянски (математик, преподавател), Борислав Николов Дряновски (историк, публицист), Пенко Златев Николов (бивш национален треньор по хандбал), проф. д-р Димитър Енчев Камбуров (ортопед и травматолог, бивш ректор на МУ – Варна), Ивайло Василев Стоянов (Мариус Куркински – творец и артист), проф. Милко Хинев Коларов (музикант и композитор, носител на ордена „Св. св. Кирил и Методий“, огърлие), хаджи Ламбрин Сотиров (краевед, публицист, създател на музея „Стара Варна“).

 

На основание чл. 8 от Статута за удостояване с почетни звания и отличия на община Варна, кметът Иван Портних и председателят на местния парламент Тодор Балабанов ще проведат публично обсъждане на предложенията за званието "Почетен гражданин на Варна“ на 24 юли от 16 ч. в зала "Пленарна“.

 

Още по темата: Варна остана без почетен гражданин за първи път от 10 г. насам

Коментари ( 0 )