IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
11:58 | 15 юли 2019
Обновен: 17:31 | 10 април 2024

Започна набирането на участници за Летния младежки форум във Варна

Тази година Летният младежки форум ще се проведе от 3 до 9 август под надслова „Част от цялото”

По материала работи: Пламен Янков
Започна набирането на участници за Летния младежки форум във Варна

Започна набирането на участници в четвъртото издание на Летния младежки форум, организирано от Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан.
 

Тази година Летният младежки форум ще се проведе от 3 до 9 август под надслова „Част от цялото”. За няколко дни младежите ще бъдат част от живота на Църквата – в личен опит ще задълбочат своите познания за православната вяра и българската християнска история и култура. Програмата включва участие в три дни от поклоннически път „Рилският Чудотворец” (преходи през Рила и нощуване на палатки), посещение и поклонение в Рилския манастир, Троянския манастир, Гложенския манастир и манастирите в Арбанаси, участие в празничната Литургия на Преображение Господне, запознанства, срещи с интересни личности, беседи и обучения, водени от богослови, свещеници и психолози.


Поводът за този формат на Летния младежки форум тази година е 550-та годишнина от пренасяне на мощите на свети Йоан Рилски от Велико Търново в Рилския манастир. Участници във форума могат да бъдат младежи на възраст от 13 до 18 г. в добра физическа форма. Подборът на участниците в младежкия форум ще стане чрез конкурс за есе на тема:


Какво се промени в мен през последната една година?


Обемът на есето трябва да бъде в рамките на 2-3 стандартни печатни страници (30 реда по 60 знака). В края на есето трябва да са посочени трите имена на автора, възраст, клас, училище, адрес и телефон за връзка. Есетата трябва да бъдат изпратени до 21.07.2019 г. в електронен вариант на адрес: arhangel.bg@abv.bg
Телефон за контакти: 052 614 691 от 9.30 до 17.30 ч.

Коментари

Новини Варна