IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:42 | 17 юли 2019
Обновен: 17:10 | 27 февруари 2024

Предизвикват варненски ученици да напишат сценарий за „Любовта е лудост“

Вижте регламента на Ученическата работилница за киносценаристи „Ваканция във Варна“ 2019

По материала работи: Слав Велев
Предизвикват варненски ученици да напишат сценарий за „Любовта е лудост“

 „Фестивален и конгресен център“ - Варна организира ученическа работилница за киносценаристи „Ваканция във Варна“ 2019 за развитие на идея за сценарий  на младежки игрален филм. Ръководител е д-р Петър Айолов, преподавател по сценарно майсторство в СУ „Св. Климент Охридски“, а целта е да запознаят варненските ученици и гостите на морската столица с изкуството на сценарното майсторство и методите за реализация  на техните идеи по време на провеждане на кинофестивала “Любовта е лудост“ 2019.  На финала всеки участник в работилницата ще опише своята идея в драматургична структура в текст в свободна форма до десет страници, като най-добрата идея ще бъде наградена от младежкото жури на фестивала под ръководството на д-р Петър Айолов.

 

Работилницата е безплатна и е отворена за участие от 24 август от 11:00 ч.  до 29 август като включва три лекции и конкурс. Участници в Работилницата могат да бъдат единствено български граждани на възраст до 18 г. На участие в конкурса имат право само редовните посетители на работилницата. Един участник може да представи само една идея за сценарий.

 

Участниците в конкурса трябва да предоставят драматургична структура до десет страници на своята идея за сценарий на игрален филм на тема „Ваканция във Варна“ до 29-ти август 2019. Най-добрата идея ще бъде наградена от младежкото жури на фестивала под ръководството на д-р Петър Айолов. Наградата е ваучер на стойност 100 лв. от книжарница във Варна. Състезаващите се идеи за киносценарии,  трябва да са силно обвързани с темата „Ваканция във Варна“, която може да се интерпретира свободно. Предадените текстове не трябва да надвишават 10 работни страници , включително пунктуационните знаци и интервалите. Идеите за киносценарии трябва да са напълно авторски, да не съдържат взаимствания от вече съществуващи творби, защитени с авторски права, или каквато и да била друга юридическа защита, или да нарушават авторското право на трета страна. Основният критерий за оценка на текстовете на участниците в конкурса е оригиналността на идеята, обвързването с темата и най-вече изграждането на драматургичната структура и извеждане на основната идея. Участниците в конкурса запазват авторските права върху своите оригинални идеи.

 

Музиката на Владигеров и Енеску представят в петък във Варна

Коментари

Новини Варна