IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:34 | 18 юли 2019
Обновен: 17:31 | 21 март 2024

Наказват фирма заради инцидент с две слепи жени във Варна

На мястото се изгражда повдигната пешеходна пътека с осветление

По материала работи: Пламен Янков
Наказват фирма заради инцидент с две слепи жени във Варна

Веднага след като е получен сигнал за инцидента с двете незрящи жени до дежурния в Община Варна в 11,45 ч., на място е изпратен екип от кметството в район „Младост“. Представители на фирмата-изпълнител са обяснили, че е бил направен изкоп за полагане на фундаменти за осветление, който бил оставен без надзор за кратко - по време на обедната им почивка. При проверката, извършена от представителите на администрацията, изкопът вече е бил обезопасен. Въпреки това от фирмата-изпълнител ще бъде потърсена отговорност заради временно оставения без надзор обект. На мястото се изгражда повдигната пешеходна пътека с осветление, уточняват от пресцентъра на Общината. Тази пътека е поставена на това място по инициатива на граждани, живеещи в района и е съгласувана с комисията по безопасност на движението. Община Варна ремонтира част от тротоара на ул. "Петко Стайнов", бяха поставени и поставени водещи ивици за хора с увредено зрение. Ремонтиран е подходът, който води към пешеходния подлез на бул. „Сливница“. 

 

Всяка година в бюджета на Община Варна се залагат средства за рехабилитация на улицата, тази година също предстои да се направи такава. Община Варна поддържа Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с зрителни увреждания с капацитет 40 места. в Центъра се работи в посока социално включване и социални умения. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна