IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
15:30 | 6 август 2019
Обновен: 11:48 | 12 април 2024

За две години и половина ремонтират сцена "Филиал" за 7,1 млн. лева

Община Варна подаде за оценка проекта за модернизация на театъра

По материала работи: Слав Велев
За две години и половина ремонтират сцена "Филиал" за 7,1 млн. лева

Община Варна подаде за оценка към междинното звено проектът за ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал ТМПЦ - Варна. Той се реализира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и е част от инвестиционната програма на общината. Планираната продължителност е 30 месеца, а стойността е в размер на 7,1 млн. лв., от които 5,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ и 1,4 млн. лв. осигурени от Фонд за градско развитие – Север. За изпълнението на проекта между Община Варна, Министерство на културата и ТМПЦ - Варна бе сключено споразумение за партньорство, в съответствие с изискванията на оперативната програма.

 

 

Целта е филиалът да разполага с обновени и комфортни за зрителите и артистите сцена, камерна зала, репетиционни и др. Сградата ще продължи да бъде използвана като втора сцена, на която ще преобладават театралните постановки. За тази цел ще бъде подменена сценичната механизация на оркестрината и сцената, ще бъдат обособени две репетиционни зали, едната от които за балет. Изцяло ще се промени интериорът на балкона, главното фоайе, камерната и репетиционните зали, на клуба на актьора. Проектът предвижда още дейности по подмяна на ВиК и ел. инсталациите, осигуряване на необходимото осветление и озвучаване, изграждане  на климатична и вентилационни инсталации, подобряване достъпа за хора с увреждания, пише Live.Varna.bg.

 

 

След одобрението от междинното звено ще бъде подписан договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с управляващия орган на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и договор за финансиране с „Регионален фонд за градско развитие“.

Коментари

Новини Варна