IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
11:05 | 10 август 2019
Обновен: 00:29 | 10 април 2024

Два пъти повече жертви на катастрофи във Варненско

За първото полугодие на 2019 г. загиналите са 24, а ранените 437

По материала работи: Слав Велев
Два пъти повече жертви на катастрофи във Варненско

За първото полугодие на 2019 г. загиналите при катастрофи в област Варна са 24, което е почти двойно в сравнение със същия период за 2018 г. Това съобщи председателят на Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата Малина Крумова във Варна. Като най-чести причини за тежките инциденти тя посочи неспазването на ограничението за скоростта и употребата на алкохол и наркотици.

 

 

През първите 6 месеца на годината в облстта са станали 330 пътни инциденти.  Ранени са 437 души. Голям брой инциденти са се случили в градски условия – 230, а загиналите пешеходци са 5-ма. Сред най-вероятните причини за възникването на инцидентите МВР определя несъобразената скорост и отнемането на предимство, като следствие на тези нарушения са възникнали 52% от всички тежки ПТП.

 

 

Малина Крумова подчерта, че са обсъдени и набор от средносрочни мерки, за които е нужно да се проведе и допълнително обсъждане. Община Варна продължава да свиква всяка седмица общинската комисия по безопасност на движението като ще продължат работа за подобряване на сигнализацията на пешеходните пътеки.

 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна