IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:31 | 14 август 2019
Обновен: 00:29 | 10 април 2024

Продължава търсенето на изчезналото в морето във Варна момиче

Детето вчера било на плаж без възрастен придружител

По материала работи: Борис Проданов
Продължава търсенето на изчезналото в морето във Варна момиче

Продължава издирването на тялото на 14-годишното момиче от кв. "Владиславово", което вчера изчезна в бурното море във Варна. Детето е влязло във водата с приятели, които постепенно с помощта на спасители започнали да излизат.

 

След влизане във водата пред Централния плаж момичето е подало сигнал, че му е необходима помощ, но в същото време спасителите са помагали на друго дете от компанията, като допълват, че са направили всичко по  силите си, за да спасят децата.

 

"Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен. Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента. Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител", заяви пред Нова тв Дирон Ръсовски, управител на фирмата, осигуряваща спасителите.

 

А експертите отново коментираха, че само плажна полиция може да попречи на гражданите, влизащи в морето на своя глава при "червен флаг", като ги санкционира.

 

Синоптици предупреждават, че в морето ще има "мъртви течения" поне още няколко дни и флагът ще е червен. Това ще попречи на спасителите да действат ефективно, считат от ВМС. Дънните ями допълнително ще усложнят обстановката пред водолазите, които са ангажирани в акцията. 

 

dnes.bg

 

Още по темата: Спасители издирват тийнейджърка, изчезнала в морето на Централния плаж във Варна

Коментари

Новини Варна