Граждани се включиха в потушаването на пожара във Владиславово
Изгорели са 2 метални бараки, частично засегнати са 3 автомобила и автобус
Публикувана: 24 Aug 2019 | 17:28

Снимка ЧЕРНО МОРЕ

 

 

Пожарът в района на хипермаркета в кв. "Вл. Варненчик" е погасен.  Той се е разпрострял на площ около 40 декара, основно сухи треви и отпадъци.  Предполагаемата причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън. До момента е установено, че при пожара са нанесени следните материални щети: изгорели са  2 метални бараки, частично засегнати са 3 автомобила и автобус. Както вече информирахме, сигналът за пожара е подаден в 11,54 днес, а пожарът беше локализиран малко преди 14 ч.

 

В гасенето участваха общо 9 автомобила на РД ПБЗН - Варна и над 30 пожарникари. От община Варна на мястото бяха изпратени 2 водоноски, а в гасенето активно са е включили с подръчни средства и около 15 граждани. Двама от гражданите, включили се в гасенето, са се оплакали от обгазяване, прегледани са и им е оказана медицинска  помощ  на място от екипите на "Спешна помощ", не се е наложило настаняване в болница. 

 

Към момента на мястото на пожара все още дежурят 2 ППА с екипите им. Ръководството и служителите на РД ПБЗН благодарят на Община Варна и всички граждани, включили се в погасяването на огъня, за оказаното съдействие. 

 

Още за огнения инцидент

Девет пожарни и над 30 огнеборци гасят пламъците във варненския квартал "Вл. Варненчик"

Пожар избухна във варненския квартал Владиславово

Коментари ( 0 )