IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
12:36 | 24 септември 2019
Обновен: 07:39 | 15 април 2024

Интерактивна игра представя забележителностите на Варна

По интересен и забавен начин туристите ще откриват историческите и природни обекти в града

По материала работи: Пламен Янков
Интерактивна игра представя забележителностите на Варна

По интересен и забавен начин туристите във Варна ще откриват историческите и природни забележителности в града. Идеята е на дирекция „Туризъм“ и туристическия информационния център на Варна. Посетителите ще трябва да намират различни обекти, с помощта на дневник и карта на града. Целта на инициативата е да се популяризира градската среда и архитектурния облик на града сред туристи и в социалните мрежи. 


Интерактивната игра „Моите разходки из Варна“ започва с изгубен дневник на момиче от Варна, което е описало любимите си места в града. Любителите на градски приключения ще трябва да открият кои са и къде се намират тези обекти. За целта, всеки турист, посетил информационния център, ще получи карта на Варна и изгубения дневник. 

 


 

В него има снимки и в стихотворна форма подсказки какво представлява всеки един от обектите. Идеята е след като се открие елемента, откривателят да си направи селфи с него.  


Обектите в брошурата са 20 на брой. Не е задължително те да се открият в рамките на един ден. Придвижвайки се по маршрута, участниците ще се ориентират по специални инструкции, ще преминават забавни изпитания и ще научават любопитни факти за местата, които срещат по пътя си. Инициативата използва принципите на компютърните игри, като целта е да превърне обиколките на градските забележителности в интересни преживявания. 

 


 

„Чрез тази игра ние се надяваме да популяризираме градската среда, архитектурния облик, забележителностите и да им направим добра реклама в социалните мрежи, чрез селфитата на защото всеки един участник“, каза за телевизия „Черно море“ Соня Георгиева – директор на Дирекция „Туризъм“ в община Варна.

 


 

Маршрутът е направен в кръг. Играта започва от информационния център и завършва отново там. На финала, всички, които са си направили селфита с 20-те обекта, ще получат символични награди. Играта ще продължи и през зимата, казаха още организаторите. 

 

РАДОСЛАВА ХРИСТОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Коментари

Новини Варна