IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
16:09 | 13 октомври 2019
Обновен: 17:10 | 21 март 2024

Светило демонстрира анестезия под ултразвуков контрол

В МБАЛ „Света Анна“ Варна

По материала работи: Слав Велев
Светило демонстрира анестезия под ултразвуков контрол

На 9 и 10 октомври отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на МБАЛ „Света Анна“ се превърна в импровизирана школа по регионална анестезия, съобщават от лечебното заведение. Водещ лектор бе преподавателят от Харвард и завеждащ секцията по регионална и ортопедична анестезия в болница „Бригъм“ в Бостън  д-р Камен Власаков. 

 

Пред 15-има анестезиолози от отделението на варненския „Пирогов”  в първия ден на тематичния Workshop той демонстрира модели техники за регионална анестезия под ултразвуков контрол на горен крайник и гръдна стена. Във втория ден, 10 октомври, практикуващият и преподаващ в Харвард повече от 20 години български медик приложи демонстрираната техника за регионална анестезия върху пациент от оперативния контингент на МБАЛ „Света Анна“.  Асистент на д-р Камен Власаков бе неговият брат д-р Валентин Власаков, началник на ОАРИЛ в „Света Анна“. Двамата анестезиолози са синове на един от основателите на модерната реанимация в страната д-р Власаки Власаков.  

 

 

Варна почете 135-ата годишнина от създаването на Осми Пехотен приморски полк

 

Коментари

Новини Варна