IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
10:21 | 14 октомври 2019
Обновен: 17:24 | 10 май 2024

2100 квартири за даване под наем са регистрирани във Варна

От май до септември туристите заемат 70% от тях, след това апартаментите пустеят

По материала работи: Слав Велев
2100 квартири за даване под наем са регистрирани във Варна

Снимка: ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

2100 са регистрираните места за краткосрочно настаняване във Варна. От май до септември туристите заемат 70% от тях, но през останалото време голяма част от местата стоят празни. Пазарът е пренаситен. Това каза Руслан Петков, собственик на фирма за управление на имоти във Варна, по време на бизнес форум, посветен на отдаването на имоти за  краткосрочно настаняване, или т.нар. нощувки за гости. У нас този пазар не е регулиран и не работи по установени правила. Подобен форум се провежда във Варна за първи път.

 

Според Петков през лятото нощувка в двустаен апартамент в центъра на града е от 80 до 100 лева, а в курортните зони цената е от 90 до 110. Има добре разработени апартаменти на ключови места, които имат добра заетост и през зимата, но това е по-скоро изключение. Най-важното за успеха на апартамента е неговата локация. У нас пазарът на краткосрочното настаняване все още не е регулиран, счита специалистът.

 

Александър Йорданов

 

Коментари

Новини Варна