Автомобил с незаконно добита дървесина спипаха горските във Варненско
Във всички стопанства в системата на СИДП продължават и обходите за търсене на животни с нетипично поведение, които може да са болни от АЧС
Публикувана: 15 Oct 2019 | 9:23

1195 проверки са направили през изминалата седмица служители на Североизточното държавно предприятие в областите Шумен, Добрич, Търговище и Варна. 500 ловци, трима риболовци и 83 физически лица са били проверени в периода 07.10-14.10.2017 г. На нарушителите са съставени 16 акта по Закона за горите и един констативен протокол. Задържани са 12,8 пространствени кубически метра дърва за огрев, едно МПС и пет каруци.


12 акта са съставили горските от ДЛС-Шерба през седмицата, като по време на проверките са задържали 6 кубика дърва за огрев и 5 каруци. Два акта са били връчени на нарушители, добили 6,3 пространствени кубически метра дърва за огрев на територията на ДГС-Варна. Служители на стопанството са задържали и автомобила им. Два акта по Закона за горите са съставени на бракониери и в ДГС-Търговище.


Във всички стопанства в системата на СИДП продължават и обходите за търсене на животни с нетипично поведение, които може да са болни от АЧС.  

 

Още от: Общество

Коментари ( 0 )