IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
14:04 | 11 ноември 2019
Обновен: 00:48 | 25 април 2024

Седмица на бащата започва във варненското ОУ „ Христо Ботев“

Вижте поредицата от инициативи

По материала работи: Слав Велев
Седмица на бащата започва във варненското ОУ „ Христо Ботев“

Варненското ОУ „ Христо Ботев“ се включва в Националната кампания "Да бъдеш баща", която е част от международната кампания MenCare. От днес, 11 ноември до 17 ноември децата и техните преподаватели ще проведат няколко инициативи под наслов "ИСТИНСКИЯТ МЪЖ НЕ ОБИЧА ДА ГОВОРИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!." Учениците подкрепят кампанията, защото уважават мъжкото присъствие в живота и възпитанието на децата.

 

В програмата са предвидени следните мероприятия:

 

Седмицата на бащата в училището ще бъде открита с организиран флашмоб в двора на 11.11.2019г. от 12,45ч.  С жива верига от деца ще бъде изписана  думата ТАТКО.

В Часовете на класа  ще се проведат различни инициативи-четене на книжки с татковци,срещи с бащи.които ще разкажат на децата за своите професии. Учениците от прогимназиален етап ще пишат есе на тема: „ Моят баща-мой приятел и съветник“. По-малките ще представят  рисунки,запечатали най-веселите и приятни мигове,прекарани със семейството.

 

Учениците  от 1 в клас ще зарадват  своите татковци с мило тържество на 12 ноември от 17,15ч. Финалът на празничната седмица ще се реализира с помощта на Втора районна служба Пожарна безопасност в Аспарухово. Точно в 12,30 на 14.11.2019г. в двора на училището с пуснати сирени ще  паркира противопожарен камион. Учениците,учителите и родителите   ще се включат в атракциите,подготвени от младите пожарникари.

 

 

 

Наблюдаваме Пасажа на Меркурий днес

С водосвет и света литургия отбелязаха деня на свети Мина

 

 

Коментари

Новини Варна