IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
14:03 | 19 ноември 2019
Обновен: 12:15 | 18 април 2024

Започна кампания по повод Световния ден срещу насилието над деца

Инициативата включва срещи с професионалисти, с ученици от 5 до 12 клас, с родители

По материала работи: Ставри Таргов
Започна кампания по повод Световния ден срещу насилието над деца

Кампания по повод 19 ноември – Световен ден за борба срещу насилието над деца, се провежда за трета поредна година във Варна.

 

Инициативата включва срещи с професионалисти, с ученици от 5 до 12 клас, с родители. В рамките на събитието се проведе и семинар „Междуинституционално сътрудничество при работа при случаи на насилие над деца – превенция, добри практики и проблеми в нормативната уредба“, организиран от дирекция „Превенции“ и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

 

В срещата участваха социални работници, секретари от местните комисии за борба срещу противообществени прояви, психолози, педагогически специалисти, юристи, представители на НПО.

 

В рамките на семинара бяха засегнати проблеми, свързани с превенция на агресията и тормоза в училище, засилване на взаимоотношенията учител-ученик-родител.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна